Sprowadzi艂em samoch贸d z W艂och. Pi臋kny! Szybki...

M贸j wymarzony! Posz艂a na niego ca艂a kasa z wesela i jeszcze jakie艣 oszcz臋dno艣ci. Niestety od trzech miesi臋cy nie mog臋 go zarejestrowa膰! Mam prawie wszystkie dokumenty...(no i jak zwykle 鈥瀙rawie鈥 robi wielk膮 r贸偶nic臋...) brakuje Certifikatu W艂asno艣ci - Certificato di Proprieta鈥橮RA. Mam ksero 鈥 ale okaza艂o si臋, 偶e wymagany jest orygina艂. Wiem, 偶e ten papier powinien by膰 wydawany przez w艂oski urz膮d Automobile Club Italia (ACI). Jednak uzyskanie go nie jest takie proste... niestety... bo wcale nie musi tam w艂a艣nie si臋 znajdowa膰 - samoch贸d jest wyrejestrowany do sprzeda偶y na terenie UE 鈥 wi臋c r贸wnie dobrze mo偶e by膰 w jakiej艣 agencji...
Ludzie, pomocy! Sprawa sp臋dza mi sen z powiek, w pracy nie mog臋 si臋 skupi膰, 偶ona ci膮gle suszy mi g艂ow臋, a o te艣ciowej... to ju偶 nawet nie wspomn臋...
Pewnie nie jestem jedynym cz艂owiekiem w tym kraju z takim problemem. Je偶eli kto艣 kiedy艣 wybrn膮艂 z podobnej sytuacji lub mo偶e jest w stanie udzieli膰 mi jakiej艣 sensownej rady... gdzie si臋 zg艂asza膰 i jak膮 drog膮 najlepiej stara膰 si臋 o ten papier... b臋d臋 bardzo bardzo wdzi臋czny za info!
Pozdrawiam!