[PORSCHE] 9ff Cabrio

Forum ogólne na temat tuningu samochodów.

Moderator: KubaÅ›

[PORSCHE] 9ff Cabrio

Postprzez topgear68 on Wto Sty 23, 2007 8:15 pm

Wizualnie 780-konne monstrum nie różni się wiele od seryjnych braci. Po spojrzeniu na dyskretne napisy 9ff koneserzy motoryzacji zorientują się, że czarny kabriolet kipi energią - firma już nie raz zasłynęła ekstremalnymi modyfikacjami wozów ze stajni Porsche.
Zmodyfikowany silnik pozwala rozpędzić się do "setki" w mniej niż 4 sekundy! 300 km/h pojawia się na liczniku po zaledwie 20 sekundach od startu!
380,5 km/h pod gołym niebem... W tym samochodzie osiągi mogą rzeczywiście urwać głowę... Podczas próby bicia rekordu przedział pasażerski został zasłonięty hardtopem.
Zmodyfikowane hamulce poskramiają niebagatelne 780 KM oraz 830 Nm. Opony zostały zastąpione gumami ContiSportContact Vmax, które są w stanie wytrzymać niewiarygodnie wysokie prędkości.
Drastyczny przyrost mocy zapewniły modyfikacje silnika i turbosprężarek, optymalizacja ustawień komputera sterującego pracą jednostki napędowej oraz układ wydechowy ze stali nierdzewnej, który zwieńczono czterema rurami o znacznej średnicy.

Image
Image
Image
Awatar użytkownika
topgear68

Dołączenie: Pon Wrz 25, 2006 5:30 pm
Miejscowość: znienacka

Postprzez Bobo on Wto Sty 23, 2007 9:24 pm

bardzo bardzo fajne auto
Awatar użytkownika
Bobo
Site Admin

Dołączenie: Sob Wrz 09, 2006 3:36 pm
Miejscowość: Piława Górna

Postprzez Motofanka on PiÄ… Mar 16, 2007 3:11 pm

jejku..ja na moim forum nie potrafiłam pisac po jednym zdaniu..:| Samochód prezentuje się wizualnie bardzo efektownie..posiada nie tylko świetną pojemność skokową ale i zachwycająco szybko osiąga dobrą prędkość..Jednak..nie do końca wygląd zewnętrzy mi sie podoba..Niedopracowane są niektóre szczegóły..ale autko jest pod względem mechanicznym naprawde dobrze skonstruowane;)
Awatar użytkownika
Motofanka

Dołączenie: Pią Mar 16, 2007 2:57 pm
Miejscowość: Motolandia;P

Re: [PORSCHE] 9ff Cabrio

Postprzez automaniak100 on Czw Maj 29, 2008 9:50 am

może to photoshop ;_
www.autopik.pl -części samochodowe do aut osobowych i dostawczych,największy wybór w sieci
automaniak100

Dołączenie: Czw Maj 29, 2008 9:35 am

Powróć do Samochody tuning