Jakie macie GPSY?

Tematy niepasujące do powyższych działów. Krótko mówiąc - dział o wszystkim co związane jest z samochodami osobowymi, tapety samochodów, virtualny tuning,
Top Gear, Operacja Tuning.

Moderatorzy: KubaÅ›, Motofanka

Jakie macie GPSY?

Postprzez killroy on Åšro Sie 20, 2008 11:56 am

Podzielcie się wrażeniami z używania różnych modeli... co jest git, a co shit? Czy warto oszczedzać na nawigacji?
Jakie mapy na PolskÄ™, jakie za granicÄ™? (europe)

/ Mój model Garmin Nuwi 250. sprawdzony w kraju i w podróży Chorwacja - Wawa ) /
killroy

Dołączenie: Śro Sie 20, 2008 11:50 am

Re: Jakie macie GPSY?

Postprzez kurnachata on Nie Sie 24, 2008 11:25 am

z mojego doświadczenia wynika, że na odżywkach dla dzieci i na nawigacji oszczędzać nie warto :)
po kilku latach testowania różnych gpsów zainwestowałem w garmina 760 i wreszcie jestem naprawdę zadowolony. nie dość, że fajny gadżet, to ułatwia życie...
kurnachata

Dołączenie: Nie Sie 24, 2008 11:17 am

Postprzez killroy on Pon Sie 25, 2008 12:45 pm

No wiadomo - bo firmówka.

Ale która funkcja jest Twoim zdaniem najlepsza? czy tam najbardziej przydatna? (oprócz samej nawi ofkorz)?
killroy

Postprzez pawel.pzm on PiÄ… Sie 29, 2008 11:15 am

Ja kupiłem jakieś dziadostwo i wyprowadziło mnie na taką drogę, że zamiast zaoszczędzić czas to krążyłem bez sensu dwie godziny zanim dojechałem do celu. Teraz szukam czegoś sensownego, ale nie znam się za bardzo. Mam nadzieję, że ktoś ma już sprawdzoną markę...
pawel.pzm

Dołączenie: Pon Sie 11, 2008 10:34 am

Postprzez killroy on Wto Wrz 02, 2008 2:21 pm

pawel.pzm napisał(a):Ja kupiłem jakieś dziadostwo i wyprowadziło mnie na taką drogę, że zamiast zaoszczędzić czas to krążyłem bez sensu dwie godziny zanim dojechałem do celu. Teraz szukam czegoś sensownego, ale nie znam się za bardzo. Mam nadzieję, że ktoś ma już sprawdzoną markę...

Jak wyżej. testowałem tom toma i garmina. wlasnie 250. zdecydowałem sie na garmina. tyle od siebie.
killroy

Postprzez kalorolina on Pon Wrz 08, 2008 9:14 pm

mój mąż też kupił garmina, chyba 760 i chociaż na początku miałam obiekcje, że co po, że za drogo, itp., to teraz już życia sobie bez tego nie wyobrażam (dzielimy się autem, mniej więcej po polowie). świetnie ułatwia poruszanie się po mieście i nie tylko. super gadżet :)))
kalorolina

Dołączenie: Pon Wrz 08, 2008 9:05 pm

Postprzez Lauro on Pon Wrz 15, 2008 7:49 pm

kalorolina napisał(a):mój mąż też kupił garmina, chyba 760 i chociaż na początku miałam obiekcje, że co po, że za drogo, itp., to teraz już życia sobie bez tego nie wyobrażam (dzielimy się autem, mniej więcej po polowie). świetnie ułatwia poruszanie się po mieście i nie tylko. super gadżet :)))

Też posiadam ten model. I żebyś wiedziała, że to świetny gadżet, dlatego trudno mówić o nim, jak o GPS - mocno naszpikowany różnymi funkcjami, brakuje tylko wbudowanej kamery z funkcją aparatu :) Oczywiście nie to, żebym zaraz narzekał, wręcz przeciwnie. Świetnie sprawdza się również podczas pieszych wycieczek, np: na różnego rodzaju szlakach. Co prawda nie sprawdzałem na dłuższych trasach, ale biegając po Roztoczu, nie miałem problemu z dotarciem do celu.

Ps. Jeśli ktoś ma zdolności programistyczne, można łatwo dostosować go do swoich potrzeb. Ja niestety nie mam, ale widziałem co znajomy z tym robi. Stworzył mini listę tzw. hot pointów i kiedy na danej trasie mija taki, GPS mu daje sygnał dźwiękowy. Dzięki temu GPS może odgrywać również funkcje notatnika - coś na zasadzie "zapomniałeś coś załatwić, GPS Ci przypomni". :)

Bardzo fajna zabaweczka, choć dość droga.
Porównywarka aktualnych cen paliw http://www.centrumpaliw.pl
Lauro

Dołączenie: Pon Wrz 15, 2008 7:01 pm
Miejscowość: Lublin

Postprzez killroy on Åšro Wrz 17, 2008 2:48 pm

Nieźle, że dziewczyny tego używają ;--))). Nawet jesli jako mp3.. he he.. Choć garmin to nawigacja przede wszystkim. Moja siora niestety nie skumała dodatkowych opcji. Jej najbardziej podoba się, że "pani mówi".
killroy

Postprzez IgorB on Nie Wrz 21, 2008 7:26 am

ja do niedawna mialem mio moov 200 z mapa Polski, ale z nawigacja jak laptopem, albo komorka...wychodzi cos nowego, lepszego i chce sie to miec... 200 oddalem dziewczynie (chwali sobie, bo jest banalna w obsludze), a ja sobie zafundowalem 360 - podoba mi sie zestaw glosnomowiacy, a i jeszcze mnie fajnie zaskoczyli swoja nowa promocja - gam o 100 euro;)
IgorB

Dołączenie: Pon Cze 16, 2008 9:17 pm

Postprzez Metek on Śro Paź 01, 2008 3:23 pm

Jesli chodzi o same urządzenia to testowałem Garmin, Sony, Asus i Mio. Sony i Garmin to straszne gówno, poza tym drogie a nie wiem w sumie za co tu płacić. Wygrało Mio z serii Moov (330) tyle, że mam tam zarówno AM jak i MioMap. Korzystam zamiennie. Lubię zmiany :)
Metek

Dołączenie: Śro Cze 25, 2008 1:53 pm

Postprzez IgorB on Wto Lis 25, 2008 6:00 pm

Killroy, siorka ma szczescie, ze "pani, ktora mowi" jej sie podoba, bo mnie "moja pani" w mio wnerwia...brzmi jakby byla po prau glebszych:P
Metek, chyba lepiej pozostac tylko przy MioMap...smerfy maja sprawdzac, czy oprogr. w nawigacjach jest oryginalne...
IgorB

Dołączenie: Pon Cze 16, 2008 9:17 pm

Powróć do Inne