Lancia Delta powrót legendy

Rozmowy na temat prototypów, mniej rozpowszechnionych samochodów.

Moderator: KubaÅ›

Lancia Delta powrót legendy

Postprzez Bobo on Nie Maj 06, 2007 9:35 pm

Koncern Lancia wskrzesza Delta w wersji HPE. Pierwsze egzemplarze samochodu mają pojawić się w sprzedaży już w przyszłym roku.
DokÅ‚adna data debiutu nowej generacji Lancii Delta nie jest jeszcze znana, jednak wstÄ™pnie producent zapowiedziaÅ‚, że samochód pojawi siÄ™ na rynku latem 2008 roku. Jak donosi branżowa gazeta „Automotive News Europe” kompaktowa Lancia bÄ™dzie pierwszym poważnym projektem wÅ‚oskiego producenta od 2004 roku. Do tej pory Lancia skupiaÅ‚a siÄ™ tylko na liftingowaniu swojej dotychczasowej gamy modeli.

W zeszłym roku Włosi zaprezentowali model koncepcyjny nowej Delty. Następca legendarnego samochodu z lat 80-tych ma być mieszanką aut o nadwoziu kombi i coupe.

Image Image
Awatar użytkownika
Bobo
Site Admin

Dołączenie: Sob Wrz 09, 2006 3:36 pm
Miejscowość: Piława Górna

Postprzez Motofanka on Sob Cze 16, 2007 5:45 pm

Wizualnie mi się nie podoba...Nie rozumiem po co oni robią z prostych rzeczy meksyk przez co zniekształcają całość...Mechaniczna częsć powiedzmy że może być
...::YAMAHA- tOuChInG YoUr HeArT ::...
Awatar użytkownika
Motofanka

Dołączenie: Pią Mar 16, 2007 2:57 pm
Miejscowość: Motolandia;P

Postprzez LukeOne on Pon Gru 03, 2007 11:15 am

wiesz to sa auta przyszlosci twojemu dziadkowi tez sie nie podoba zapewne Murcielago
LukeOne

Dołączenie: Pon Gru 03, 2007 11:11 am

Re: Lancia Delta powrót legendy

Postprzez wojtek1418 on Sob Cze 21, 2008 8:55 pm

Lancia delta któz nie pamieta tego samochodu z tras rajdowych ... prawdziwy powrót legendy
narazie oferowana bedzie z silnikami od 1.4 M-jet 120KM do 2.0 M-jet 165KM
Lancia Delta jest juz w sprzedarzy i kosztuje od 21 500 euro do 30 700 euro. Polskie ceny nie są jeszcze znane i zostana ogłoszone we wrzesniu . i warto na nie czekac , bo maja byc duzo nizsze od BMW 1 i Audi A3. a Delta nie jest wcale od nich gorsza. To tylko pozory ze to włoska marka i ze jest złej jakosci...
wojtek1418

Dołączenie: Sob Cze 21, 2008 8:29 pm

Postprzez Trubiszcze on Nie Sie 31, 2008 7:34 pm

Myślę, że lepszym pomysłem na przywracanie legend byłoby zostawianie poprzedniego imagu samochodu.. Takie odświeżenia jak dla mnie są dosyć sztuczne..
Motoryzacja to moje hobby, stworzyłem nawet stronę internetową na której dodaje newsy motoryzacyjne. Pod adresem: http://motoryzacja.mypress.pl. Zapraszam Wszystkich zainteresowanych do czytania. :)
Trubiszcze

Dołączenie: Nie Sie 31, 2008 7:23 pm

Postprzez Robrej on Pon Paź 06, 2008 12:48 am

Mi się podoba to, ze lancja pojawiła się w nowej wersji. Pamiętam stara jak spisywała się na wyścigach! Teraz cóż nie jestem już tak młody, na wyścigach nie będę startować, ale chociaż z sentymentem do starej mogę kupic nową elegancka deltkę. Myślę, ze taka reaktywacja nie ma w sobie nic złego, mniej podoba mi się to, ze brak tej wersji oryginalności i widać w niej podobieństwo do fiata barvo:/
Robrej

Dołączenie: Pon Paź 06, 2008 12:41 am

Powróć do Prototypy